Tweedehands, eerlijk & duurzaam !

Wat ik als een groot voordeel ervaar naast dat het fijn en rechtvaardig voelt om duurzame&eerlijke kleding te kopen is dat het ontzettend leuk is om unieke, tweedehands- en vintage kleding te vinden. Zelf koop ik voornamelijk tweedehands en vul het aan met duurzame & eerlijke merken dat ik lastiger tweedehands kan kopen zoals schoenen en lingerie. Wat ik wel eens hoor is dat het kopen van tweedehands kleding ingewikkeld is omdat het aanbod zo klein en oubollig is of dat het vies is, maar het tegendeel is waar.

Online via social media, blogs en andere platforms zijn ontzettend veel webwinkels en tips te vinden, maar ook het aanbod van eerlijke labels en merken in offline, oftewel fysieke winkels groeit en vaak is er in eigen dorp of stad wel een lokale kringloop- of tweedehands kledingwinkel te vinden.

Wil je duurzaam en eerlijk kopen let dan op labels en certificering die je vertellen waar en door wie het gemaakt wordt. Kies zowel bij nieuwe als tweedehands kleding zoveel mogelijk voor natuurlijke stoffen als katoen, wol, viscose, zijde, linnen, hennep, of lyocell / tencel. Deze stoffen zijn biologisch afbreekbaar en dragen niet bij aan de plastic soep. Kleding gemaakt met synthetische vezels zoals acryl, elastaan, polyamide, polyester en pvc doen dat wel omdat ze in gebruik microplastic los laten.

Wil of kan je alleen maar vooral low budget shoppen? Kijk dan of je kan deelnemen aan een kledingruil of verkoop kleding dat je niet meer draagt via een tweedehands kledingwinkel zodat je met dat krediet weer ‘nieuwe’ tweedehands kleding in dezelfde winkel kan aanschaffen. Speur regelmatig kringlopen af naar mooie vondsten. Je zal versteld staan van wat je kan vinden.

Tenslotte…

Koop minder!

Koop het alleen als het de perfecte match is. Past het goed én draagt het bij aan jou stijl? Wanneer je daar aan twijfelt, koop het dan niet! Zo voorkom dat kleding ongedragen in je kast blijft liggen.

Een reactie op “Tweedehands, eerlijk & duurzaam !

Reacties zijn gesloten.