Lang dacht ik: als ik maar mijn afval netjes scheid, op tijd de verwarming uit doe, geen voedsel verspil en duurzaam met mijn spullen omga, dan draag ik mijn steen bij aan een schonere aarde. Maar ik leerde dat dat niet genoeg was, dat de afvalberg van onze consumptiemaatschappij almaar groeit, dat het maatschappelijk en economisch bewustzijn op de waarde van natuur, voedsel en duurzaamheid beperkt is.

Zeven jaar geleden besloot ik zelf het verschil te gaan maken, mijn ecologische voetafdruk te verkleinen, door natuurlijker, gezonder te gaan leven. Sindsdien produceer ik veel minder afval en bespaar ik geld, want ik doe veel bewuster mijn boodschappen en koop enkel wat ik nodig heb. Maar ik leef ook gezonder, want ik eet vers onbewerkt voedsel en de producten die ik nodig heb om voor mezelf (verzorgingsproducten) en mijn omgeving (schoonmaakproducten) te zorgen, maak ik allemaal zelf.

Gebruikmakend van kennis en kunde die ik de voorbije jaren opdeed, wil ik mensen inspireren, informeren en verandering initiëren. Als Toegepast Psycholoog met een werkverleden in de retail, weet ik als geen ander hoezeer we in onze dagelijkse consumptie worden beïnvloed. Tegelijkertijd heb ik zelf ervaren hoe prettig het is om vanuit bewustzijn eigen keuzes te maken, keuzes die voor mens, dier en aarde beter zijn.

 

Doe je mee?